Volg hier de ontwikkelingen van Wonen in de Graafschap.

DRONTEN, 14 mei 2024

 

Gemeente zoekt bouwer voor 32 woningen in 2e fase van De Graafschap.

 

De Gemeente Dronten is verheugd, dat met de bouw van de 2e fase van De Graafschap in Biddinghuizen kan worden gestart. Momenteel worden de gronden voor de 2e fase bouwrijp gemaakt. Inmiddels zijn 2 kavels voor particulier opdrachtgeverschap verkocht en wordt de bouw van de woningen op deze kavels voorbereid. Daarnaast staat de realisatie van 18 rijwoningen en 14 tweeonder-een-kapwoningen op de planning. Voor de bouw van deze 32 woningen wordt nu een bouwer gezocht via een openbare selectieprocedure.

 

Selectieprocedure
De selectieprocedure van een bouwer wordt gestart met een plaatsing van de bouwopdracht op het gemeenteblad en gemeentelijke website. Bouwers die zich aanmelden nemen deel aan een selectieprocedure. De 2/1 kapwoningen en hoekwoningen zullen worden gebouwd op ruime kavels. Voor de 10 te bouwen tussenwoningen geldt een maximale Vrij op Naamprijs van maximaal €370.000,-- (excl. toegestaan afbouwpakket van € 20.000,-- ter keuze van de toekomstige bewoner).

 

“Een mooie mijlpaal is weer bereikt voor Biddinghuizen nu we gaan starten met de bouw van de 2e fase van “De Graafschap”. Met de bouw van 32 woningen in diverse categorieën, krijgt het woningaanbod in Biddinghuizen weer een goede impuls”, aldus wethouder Peter van Bergen.

 

Naar verwachting zal de selectieprocedure medio januari 2025 worden afgerond. Hierna zullen de woningen in verkoop worden gebracht. Voor 10 te bouwen tussenwoningen geldt dus een maximale vrij-op-naam-prijs van € 370.000,--. De overige prijzen voor de hoekwoningen en twee onder een kapwoningen zullen bij verkoop bekend worden gemaakt.